20.02.2019

Uusi kotimainen laboratorioyhtiö saapuu markkinoille

Laboratoriokenttään on syntynyt uusi valtakunnallinen toimija, Arvo Laboratoriot. Yhtiön ovat perustaneet Fimlab Laboratoriot Oy, Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä sekä Vaasan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä. Yritys tuottaa luotettavia laboratoriopalveluja terveydenhuoltoalan yrityksille.

– Olemme ylpeitä suomalaisesta laboratorioalan osaamisesta. Terveydenhuollon toimintaympäristön uudistusten myötä meille tarjoutuu hieno mahdollisuus päästä tarjoamaan osaamista laajasti, kertoo uuden yhtiön toimitusjohtaja Heikki Aaltonen.

Yrityksen tavoitteena on koko maan kattavan verkoston rakentaminen ja kilpailukykyinen palvelutuotanto. Uuden yhtiön taustalla on valtakunnallinen laboratorioverkosto, joka toimii lähellä palveluntarvitsijoita.

– Asiakkaalle tämä tarkoittaa nopeaa palvelua ja saumatonta hoitoketjun tukea toimijan kanssa, joka tukeutuu paikalliseen, monipuoliseen ja asiantuntevaan osaamiseen.

Laboratoriopalveluilla on merkittävä rooli terveydenhuollon prosesseissa niin julkisella kuin yksityiselläkin sektorilla: erityisosaaminen on keskeinen osa laboratorion palvelua. Tavoitteena on varmistaa suomalaisen pitkäjänteisen kehitystyön, laboratorio-osaamisen ja erityisanalytiikan kilpailukyky kansainvälistyvillä markkinoilla vastuullisesti ja potilasturvallisuudesta huolehtien.

– Ajatusmallimme nojaa kumppanuuteen ja kestäviin toimintamalleihin, joissa julkiset toimijat ja yksityiset markkinoilla toimivat yritykset pystyvät saumattomaan yhteistyöhön, sanoo Aaltonen.

Lisätietoja antaa:
Heikki Aaltonen,
toimitusjohtaja
044 760 5200
heikki.aaltonen@arvolab.fi

Takaisin ajankohtaisiin